Έχετε απορίες; Ίσως βρείτε την απάντησή σας εδώ! Διαβάστε τα συχνά ερωτήματα που θέτουν οι πελάτες μας και αν δεν βρείτε απάντηση σε αυτό που ψάχνετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Συχνές ερωτήσεις για να ξεκινήσετε το χορό!

 • Η εγγραφή θα πρέπει να γίνεται αρχή σεζόν ή μπορώ να ξεκινήσω όποτε με βολεύει;

  Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο (12 μήνες).

 • Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει χορό;

  Τα παιδικά τμήματα ξεκινούν από 3 χρονών με μουσικο-κινητική αγωγή.

 • Υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ηλικία για να αρχίσει κάποιος μαθήματα αν δεν έχει προηγούμενη χορευτική εμπειρία;

  Απολύτως κανένας. Οι κοινωνικοί χοροί δεν έχουν περιορισμούς στην ηλικία. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε μαθητή γίνεται και η επιλογή του ανάλογου τμήματος.

 • Η σχολή σας διδάσκει τους λεγόμενους κοινωνικούς χορούς. Ποιοι είναι αυτοί;

  Οι κοινωνικοί χοροί που διδάσκουμε είναι οι λεγόμενοι χοροί «πίστας». Χορεύονται σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση, δεξίωση, party, club, νυχτερινό κέντρο κτλ.

 • Πολλοί εκπαιδευτές επιμένουν στην τεχνική. Γιατί είναι τόσο σημαντική για τον χορό;

  Για να μπορέσει ο χορευτής να εκφραστεί με μεγαλύτερη σαφήνεια και άνεση, απαιτείται γνώση τεχνικής με στόχο να αποτρέψει το σώμα να γίνει εμπόδιο στην έκφραση της ψυχής του. Προσοχή όμως.. γιατί πολλοί επικεντρώνονται στην τεχνική ξεχνώντας τον σκοπό του χορού, που είναι η έκφραση των συναισθημάτων μας και της ψυχής μας.

 • Πως κατά την άποψή σας γίνεται σωστή επιλογή είδους χορού;

  Δεδομένου ότι ο χορός είναι μορφή έκφρασης της ψυχής και των συναισθημάτων μέσω του σώματος πάνω σε κάποιο ρυθμό, θα πρέπει να επιλέξουμε τους χορούς που μας εκφράζουν, δηλαδή μας ξεσηκώνουν και μας κάνουν να θέλουμε να χορέψουμε. Ανάλογα λοιπόν με τις μουσικές προτιμήσεις μας και με τους χώρους στους οποίους διασκεδάζουμε επιλέγουμε και τους αντίστοιχους χορούς για να μπορούμε μέσω αυτών, να συμμετέχουμε και να περνάμε καλά.

 • Μπορεί να γίνει καλός χορευτής κάποιος αρχάριος;

  Εάν ένα άτομο μεγάλωσε σε περιβάλλον με χορευτική δραστηριότητα, εκ των πραγμάτων, θα συμμετείχε χορεύοντας από μικρή ηλικία με αποτέλεσμα να εξοικειωθεί με την ιδέα του χορού. Αντίθετα ένα άτομο που μεγάλωσε σε περιβάλλον χωρίς χορευτική δραστηριότητα, το αποτέλεσμα θα ήταν να μην ασχοληθεί καθόλου. Όταν αυτά τα 2 άτομα χορέψουν θα φανεί η διαφορά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν ως άτομα που ο ένας έχει τον χορό μέσα του ενώ ο άλλος όχι. Αν όμως εκπαιδευτούν και οι 2, καλύτερος θα είναι αυτός που θα ασχοληθεί περισσότερο και πιο επίμονα με τον χορό.

 • Εάν κάποιος εργάζεται καθημερινές μέχρι τις 21:00 το βράδυ υπάρχουν τμήματα που να μπορεί να παρακολουθήσει;

  Η σχολή λειτουργεί καθημερινά 11:00-23:00 και τα Σαββατοκύριακα.
  Τα τμήματα ενηλίκων με τις περισσότερες συμμετοχές είναι αυτά των 20:00-22:00 και 22:00-23:00 (όπως άλλωστε μπορείτε να δείτε και στο πρόγραμμα).

 • Τι πρέπει να φοράμε στα μαθήματα;

  Σε αρχικό επίπεδο αυτό που προτείνουμε είναι καθημερινά άνετα ρούχα τα οποία δεν μας περιορίζουν στις κινήσεις και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Στην συνέχεια, εφόσον αποφασίσουμε ότι θα εντάξουμε τον χορό στην καθημερινότητά μας, καλό θα ήταν να προμηθευτούμε χορευτικά παπούτσια τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα και ιδιαίτερα βολικά.

 • Μπορώ να αρχίσω μαθήματα ενώ δεν έχω παρτενέρ(Καβαλιέρο ή Ντάμα); Με ποιον θα χορεύω;

  Στα μαθήματα έχουμε ως παρτενέρ τον δάσκαλο / δασκάλα μας, ο οποίος μας μαθαίνει και όλους τους κανόνες που πρέπει να γνωρίζει κάποιος όταν χορεύει με ζευγάρι. Στην συνέχεια στα ομαδικά μαθήματα χορεύουμε με τους συμμαθητές μας και τέλος συμμετέχοντας στα χορευτικά, εκπαιδευτικά party, μας δίνεται η δυνατότητα να χορέψουμε με όλα τα υπόλοιπα μέλη της σχολής.

 • Σε πόσο χρονικό διάστημα θα μάθω να χορεύω ικανοποιητικά;

  Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και τους στόχους που έχετε θέσει. Πολλοί αρκούνται να μάθουν να χορεύουν για να καλύψουν τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις. Άλλοι πάλι ασχολούνται με τον χορό ως άθλημα και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς χορού και τέλος δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να φτάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο και να γίνουν δάσκαλοι χορού. Οι περισσότεροι όμως μαθητές μας επέλεξαν να γραφτούν σε μία σχολή χορού σαν χόμπι, δεδομένου ότι ο χορός αποβάλλει το stress, διευρύνει τις κοινωνικές σχέσεις και γνωριμίες και βοηθάει στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, προσφέροντάς μας φυσική αρμονία και χάρη.

 • Πως λειτουργούν τα ομαδικά τμήματα;

  Τα ομαδικά μαθήματα γίνονται σε ανοιχτά και ελεύθερα τμήματα για όλους. Ηλικιακά χωρίζονται σε 3 κατηγορίες : παιδικά (έως 14 χρονών), εφηβικά (14 – 18 χρονών) και ενηλίκων.

  Πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες μέρες μέσα στην εβδομάδα, συνήθως απογευματινές και βραδινές ώρες που εξυπηρετούν την πλειοψηφία των μαθητών. Υπάρχουν τμήματα για κάθε κατηγορία χορών.

 • Υπάρχουν επαγγελματικά – αγωνιστικά τμήματα;

  Τα επαγγελματικά (υποψήφιοι δάσκαλοι χορού) και τα αγωνιστικά (συμμέτοχη σε διαγωνισμούς) είναι κλειστά τμήματα και η συμμέτοχη σε αυτά γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια.

  Εάν θέλετε να ενταχθείτε ομαλότερα και να προσαρμοστείτε πιο εύκολα στα τμήματα που επιλέξατε, υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε κάποια ιδιωτικά μαθήματα.

Ρωτήστε μας

Το όνομά σας *

Το Email σας *

Το ερώτημά σας